Biodata Artis

Fakta dan Biodata Bob GV9

Fakta dan Biodata Bob GV9. Salah seorang peserta gegar vaganza 9 yang menjadi tumpuan adalah Bob AF atau lebih dikenali sebagai Yusrizan Usop. Kita yang membesar dengan Akademi Fantasia mesti kenal dengan Bob kerana kemerduan kecomelan dia di atas pentas sentiasa menggamit kenangan kita dulu-dulu. Bob juga terkenal dengan tagline ” MESRA” yang digunakannya ketika bertanding dalam AF 2 dulu.

Fakta dan Biodata Bob GV9

Fakta dan Biodata Bob GV9

Kini bob menyertai rancangan realiti terbitan Astro iaitu Gegar vaganza 9. Mampukah Bob mencipta kejutan dalam persaingan memburu kejuaraan musim ini? Kalau anda masih baru dan tak kenal dengan penyanyi ini, jom baca biodata Bob A.K.A Bob Yusof ini di bawah ya. Aku tahu yang berkemungkinan peminat yang muda ni masih belum kenal siapa bob kan.

Nama lahir : Yusrizan bin Usop
Nama Artis : Bob / Bob Yusof
Tarikh Lahir  30 Julai 1981 (umur 41)
Asal : Limbang, Sarawa, Malaysia
Pekerjaan : Penyanyi, Pelakon, Instrumen Vokal

Fakta dan Biodata Bob GV9

Fakta Menarik Bob GV9

Kami berbesar hati nak kongsikan dengan anda berkenaan info dan fakta menarik untuk penanyi bob gv ini.

  • Pada tahun 2004, bob menyertai rancangan Akademi Fantasia 2 (AF2) dan Bob telah dinobatkan sebagai pemenang tempat keempat.
  • Pada Tahun 2006, Bob menyertai AJL 21 sebagai penyanyi gatian kepada Rosiah Chik.
    Pada 2007 pula, Bob menggantikan Faizal Tahir dalam AJL 22.
  • Pada tahun 2017 pula, Bob menyertai Akademi Fantasia Megastar sebagai peserta.
  • Pada tahun 2020, Bob menggantikan Tokti dalam AJL 34.
  • Bob juga pernah membintangi filemm Cinta kura- kura pada tahun 2012 dan juga drama tempatan bertajuk Hotel Mania dan tipah vavavoom .

UNTUK FANS GV !

Jom JOIN GROUP FB >> GEGAR VAGANZA FANS << UNTUK LIVE STREAMING TAU!

Sebenarnya, agak lama untuk melihat BOB GV9 kembali menyertai pertandingan nyanyian berskala besar macam ini. Bagi aku, Bob sudah ada basic yang kukuh dalam dunia music dan selok belok musik. Jadi aku tak sure kenapa bob nak masuk GV. hehehe

Tapi tak apa, mungkin dia nak cuba meningkatkan prestasinya lagi dalam dunia musik kot sebab itu dia masih masuk rancangan realiti nyanyian.

Apa-apa pun, kami mengucapkan selamat meaju jaya buat Bob GV9 yang akan membuat persembahan pertamanya di pentas GV pada 18 september 2022 nanti. Jangan lupa berikan sokongan anda kepada BOB tau!

Related Articles

Back to top button