gegar vaganza

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4. Fuhh baru minggu keempat dah banyak persembahan best yang diberikan para peserta minggu ini. bagaimana pula Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4 ini? jom kita baca dibawah ini ya.

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

 

Jaclyn Victor – You Raise Me Up (85.00%)
Hetty Koes Endang: Lagu ini tingkat kesulitan sangat berat. Bunda kalau lebih bsngga kalau kamu nyanyi lagu berbahasa Melayu berbanding lagu barat. Tapi lagu ini memang makanan kamu. Mahu lanjut? Tundukkan lagu Melayu. Merinding bulu roma bunda, sukses.

Bob Yusof – Sumayyah (80.20%)

Syafinaz Selamat: Lower key, sedap? Saya tak rasa Bob perlu gementar. Bob bagus. Saya tahu pertandingan tapi cuba Bob perlu percaya pada diri Bob. Pada saya persmebahan tadi dari mula sampai akhir sangat konsisten. Kelebihan Bob yang saya lihat adalah konsistensu. Cuma saya perlukan sedikit X-factor, mungkin tekan minyak lebih sikit ke. Fikirkan apa lagi yang boleh buatkan kami wow!

VE – Kaulah Segalanya ( 79.10%)
Ramli MS: Wow! Saya baru sedar bila korang nyanyi tadi actually dari mula sampai habis ia satu perkara yang baru. Lagu asal dengan yang kamu arrange dia berbunyi baru, susah tau. Kamu ada 3 hari je, bagus. Im very happy dengan cara korang bekerja. Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

Tomok – Kau Yang Satu (77.60%)

Ramli MS: Tomok, bila kamu jumpa huruf B, avoid bunyi pop B dan P. Its just technical. You berada di trek yang betul. Understand lagu. Ada banyak lagu lagi okay, good.

Hazrul Nizam – Ku Mohon (75.70%) Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

Syafinaz Selamat: Hazrul, jauh sangat perjalanan you dari minggu pertama. Sekarang rasa macam lebih selesa, lebih mudah menyanyi, dapat menyampaikan emosi yang you nak sampaikan dengan terus menusuk penonton. You’re ada such a beautiful voice, sangat menyamankan. Sedap, tenang bila dengar. Tapi masih membangkitkan semangat kita dengar. Very good. Saya suka penyampaian tadi walaupun tidak bergelojak tapi masih boleh rasa graf persembahan ada peningkatan. Kemudian menurun. We can feel apa yang you rasakan. Cuma bila nyanyi, muka belah kiri lebih aktif. So yang kiri bila terlalu aktif menyebakan other part of your muscles construct. Relakskan sikit, gunakan keseluruhan muka. Overall, persembahan tadi sangat menenangkan dan mrnyamankan. Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4 Shila Amzah – Pudar (74.60%)

Syafinaz Selamat: Kita akan penat ye malam ni sebab rasa nak nangis ke tak nak nangis. Shila nampak manis sekali. Shila memang steady bila menyampaikan, jalan cerita macam mana Shila nak buat, that’s nice. Walaupun simple tapi kita dapat rasa antara Shila dan Amylia. You cuba nak translate feeling tu. On the singing part, you need to work on your head voice, breath support kena jaga. Keeping it really forward. Mood lagu ni macam ada kala you susah nak sustain, a bit shaky. But overall i’m happy with the performance.

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4 Dina Nadzir – Mewangi (68.20%)

Hetty Koes Endang: Lagu ini sebetulnya kamu makan, kamu kuasai. Tapi hati-hati kamu memang jagonya di nada tinggi tembakanya jago tapi hati-hati nada tinggi kamu sudah kuasai, nada rendah kamu harus tundukkan. Seluruh peserta ingat nada rendah harus makan, pelajari. Dina, lanjut, hati-hati.

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4 Fuad Rahman – Layang-Layang Terputus Talinya (65.00%)

Hetty Koes Endang: Kita tahu bahawa kamu sebetulnya jiwa rock. Isi daripada lagu ini kamu faham? Menurut kamu bagaimana? Tetapi hati-hati air mata jangan air mata buaya. Kerana dari lirik itu bersinergi, bercerita. Mimik muka pun bercerita, di awal menurut bunda kamu bagus. Tapi terganggu dengan air mata bercucuran. Kerana dari kamu sedih di tengan kamu ketawa. Harus konsisten kerana kita lihat dari monitor. Endingnya bunda suka, hati-hati, ikhlas. Aman.

Asheed Def Gab C – Andai Ku Tahu (64.20 %)

Ramli MS: Masuk salah, potong tetap potong tapi attitude saya suka. Walaupun kat depan macam orang mabuk nyanyi tapi saya consider itu adalah art. Tapi bila muzik masuk key yang tinggi tu proper, itu cara you menyanyi. Walaupun pitch, tapi attitude kamu saya suka, originality datang dari diri kamu sendiri.

Tom – Hanya Satu (58.50%)

Syafinaz Selamat: Tom nampak sangat relaks, dengan rambut, cantik. Adakah tom wonder tiap-tiap minggu you berada di tangga terendah? Setiap minggu intonasi Tom tak stabil. Saya tak tahu samada intonasi itu adalah kerana ear monitor atau you tak dengar. Can you tell me why? Bila pakai ear monitor ia memang mengganggu. Sebagai penyanyi you boleh mintak apa you nak dengar. Kalau tak selesa, gunakan sebelah je. Saya faham artis lama tak pakai ear monitor. Jadi kalau ada rezeki minggu depan make sure boleh adjust cari keselesaan sendiri. Last week awak sangat rendah sebab suara awak really pitch. Untuk minggu ni intonasi, pitch lebih baik. Masih ada flat here and there tapi way better than last week. Saya rasa lagu ni bila terlalu tinggi, dia bunyi marah. Hati-hati sebab kita nak pastikan suara kita match lirik lagu walaupun nak tunjuk kita bokeh buat. Suara Tom tonggi, cuma kena control overall. Hari ini lebih baik daripada minggu lepas.

Pat Candy – Kembara Di Tanah Gersang (55.60%)

Hetty Koes Endang: Ini sudah minggu keempat, bererti Pat sudah menguasai situasi auditorium ini. Perasaan itu sudah kamu kendalikan. Dari segi arrangement, dengar dulu bagaimana. Apa lagi saat baru masuk. Kamu dengan gitar saja. Tolong pelajari ikuti irama gitar tadi supaya mengalirnya sama. Lagu ini sudah susah mudah. Tapi lagu ini ada point yang banyak sekali kamu flat. Hati-hati kebelakang okay tapi di depan jangan hanya hafal lirik. Arrangement juga kami harus jiwai. Ini sudah minggu ke-4. Menurut bunda, persembahan minggu ini bunda kurang happy. Cuba lagi minggu depan.

Komen Juri Gegar Vaganza 2022 Minggu 4

Memang padu persembahan minggu ini, jangan lupa untuk persembahan pada minggu hadapan tau!

Related Articles

Back to top button